Összes oldalmegjelenítés

Keresés ebben a blogban

2012. február 21., kedd

Döntés


"Nem akarom leegyszerűsíteni a gondolatmenetét, de a lényege az, hogy jobban kellene bíznunk az ösztöneinkben - az agyunk állati része ösztönösen elugrik egy teherautó elől, még mielőtt lenne időnk gondolkodni. Szerinte azok a hirtelen döntések, amelyeket látszólag kevés információ birtokában hozunk meg, és amelyeket megérzéseknek szoktunk hívni, általában helyesnek bizonyulnak." ....szerintem én most ettől érzem magamat ilyen jól, és ennyire feltöltve.....mert már nem akarom az érveket, hanem az első megérzésemre hagyatkozom...ami bármennyi mérlegelés után is újra és újra előjön, és tudom, ha szembe mennék vele, nem érezném azt, hogy a döntés belőlem jött, úgy ahogy az ösztöneim mondják...Tényleg furcsa dolog ez, de az a dolog tökéletesen működik az életemben. Ebben soha nem kellett kételkednem, mindig helyesnek bizonyultak. És változtatni azokon a dolgokon kell, amik nem működnek. 
Valahogy most biztonságban érzem magamat, nem olyan fajta biztonságra gondolok, ami ellen beszélni szoktam h nincs és nem lehet stb, hanem olyanra ami inkább a belső nyugalommal függ össze, azzal a fajta ösztönös bizalommal magammal szemben, hogy érzem mi a helyes. Egy ekkora döntésnél az ember nem mehet szembe azzal, amit belülről érez a dologgal kapcsolatban....és továbbra sem akarom magamat és az én helyzetemet hasonlítani senki máséhoz.
Mindenkinek megvan a saját oka arra, hogy az adott helyzetben, merre indul tovább. És ami az egyiknek a helyes irány és előrébb viszi az a másikat nem. Más célokkal létezünk, más életszakaszban vagyunk, mást priorizálunk, más a fontos, és az ösztöneink is súghatnak különböző dolgokat. És nem biztos hogy ugyanaz a döntés a helyes a különböző embereknél. .... Nem akarom túlbeszélni ezt a témát, azt hiszem, már tökéletesen lefutott az agyamban. Igazából belülről mégiscsak örülök, hogy belekerültem tegnap ebbe a helyzetbe és nem kellett megúsznom a döntést. 
Most megint sokkal felnőttebbnek érzem magamat, mivel én választok. És ez a szabadság. Nem a maradni, nem a menni dolog. Hanem a döntés a szabadság. És ez az ami most feltölt :)

1 megjegyzés:

  1. Döntések tucatja van most körülöttem..némelyik nagyon nehéz, de most, a szívemre fogok hallgatni minden esetben, és eszemre bízom, hogy úgy döntsek, hogy jól jöjjek ki belőle. Hát...elég sokat vergődök, de bízom a döntésem helyességében!:))
    Minden segítséget, ami a vergődésből kihúz, igénybe veszek..ez már pozitív..számomra!

    VálaszTörlés

Powered By Blogger