Összes oldalmegjelenítés

Keresés ebben a blogban

2013. május 24., péntek

okosak

 Hm..van 34 db vázlatom a blogban...most ezeket kezdtem el nézegetni, hogy van e köztük olyan, amit törlök, mi az, ami túl fontos nekem és marad még továbbra is ilyen-olyan okból vázlat, és mi az, ami már 'mehet' :) nem tudom, hány lesz ma még közülük...de ez az idézetdömping mindenképp a mehet doboz tagja...imádom..mindet:)

 "Csak nem "biztonságban" élni. Mindig várni a vihart és a tűzvészt. S ha beköszönt a vihar és a tűzvész, nem csodálkozni és nem sopánkodni. Nyugodtan mondani: "Itt van."

"Itt az ideje, hogy szembenézz a ténnyel: a múlt már nincs itt többé. És minden erőfeszítésed, hogy a múltat megismételd, csak visszahúz a régi viselkedésmintákba, amikből pedig már rég kinőhettél volna. De te szenvedélyesen ragaszkodsz múltbéli élményeidhez. Végy egy mély lélegzetet, és tedd le azt a dobozt; köss rá egy szép masnit, ha másképp nem megy, de aztán búcsúzz el tőle szeretettel és tisztelettel. Az élet elszalad a fejed fölött, és fennáll a veszélye, hogy idő előtt begyepesedett őskövület lesz belőled!"

"Semmit sem kapsz az életben anélkül, hogy megdolgoztál volna érte. És ha megpróbálod az életet kijátszani, akkor nagyon sok lehetőséget elmulasztasz. Dobd el tehát azokat a problémákat, amik nem a te problémáid. Dobd el a másoktól tanult problémákat. Dobd el azokat a problémákat, amik megdermedt ideáid miatt merültek fel. Légy folyékony és mozogj. Halj meg minden pillanatban a múlt számára, és szüless újjá, hogy lemoss magadról minden ideológiát, minden elszáradt viselkedésmintát - hogy mindig nyitott lehess az életre, hogy mindig a jelenben reagálj az életre. Akkor csak azok a problémák maradnak, amikre tényleg szükség van; amik fejlődésed részét képezik. "
"A valódi probléma pedig az, amit ha nem is tudsz megoldani, maga az erőfeszítés nagyon sokmindent megold. Maga az erőfeszítés éberebbé, tapasztaltabbá, értelmesebbé tesz. Nagyon sokmindent megtudsz magadról, amit azelőtt nem is sejtettél."

"Egy probléma lehetőséget ad, hogy szembenézz önmagaddal, hogy zarándokútra indulj lényed belsejébe. A probléma: egy ajtó. Használd, és lépj be saját lényedbe."
 
A teljes elfogadás a kulcs. Az a tolvajkulcs: minden ajtót kinyit."

"Az intimitás azt jelenti, hogy közel kerülsz egy idegenhez. Ehhez fel kell adnod minden védművedet; csak így érheted el az intimitást. De feltámad benned a félelem: ha semmilyen módon nem védekezel többé, ha az összes álarcodat leveted, honnan tudhatod, mit tesz majd veled ez az idegen?"

"A társadalom fél, nagyon fél azoktól, akik ismerik önmagukat. Nekik ugyanis van egyfajta hatalmuk, egyfajta aurájuk és vonzerejük, azaz karizmájuk, ami képes a fiatal, még életteli embereket kiemelni a hagyományos rabságból...
Egy megvilágosodott embert nem lehet rabszolgává tenni. Ez a probléma: őt nem lehet bebörtönözni...
Mindenképpen nehéz befogadni egy olyan géniuszt, aki tud valamit a bensőről, hiszen belőle elkerülhetetlenül felforgató erő lesz. A tömegek nem akarják, hogy háborgassák őket, még akkor sem, ha épp boldogtalanok: mert boldogtalanok ugyan, de hozzá vannak szokva a boldogtalanságukhoz. És így mindenki, aki nem boldogtalan, idegennek tűnik számukra.
A megvilágosodott ember a legnagyobb idegen a világon: úgy tűnik, ő senkihez nem tartozik. Nincs az a szervezet, nincs az a közösség, nincs az a társadalom vagy nemzet, mely korlátok közé szorítaná."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger